När vi startade upp denna studentradio för inte ens ett år sedan, var det snabbt tankar på vad vi kan göra i december. Musikhjälpen var en självklarhet, och att vi skulle göra en egen sändning. Det visste vi redan i mars att vi ville göra. 

Nu är det december, coronaläget i landet är värre, och få planer går att genomföra längre. Så också den Musikhjälpenplan vi presenterade här om veckan. Den arbetsgrupp som på radion jobbar med Musikhjälpen har tagit ett beslut att inte sända med ett stort antal personer i lokalen på stan. På grund av smittorisken och den ekonomiska aspekten av det kommer vi nu sända i vår studio på universitetet, med ett fåtal personer på plats.

Vi tycker det är väldigt tungt och jobbigt att behöva skala av våra storslagna planer, men vi inser också vikten av att vi gör just det. Vi vill inte vara orsaken till att någon inte kan fira jul med sin familj, eller behöver spendera tid på sjukhus. Därför tar vi vårt ansvar och undviker att samla människor i större mängd.

Det vi nu istället kommer göra är fortfarande en livesändning, fortfarande i 24 timmar! Istället för att sitta i lokalen på stan och sända kommer vi att sända live från vår studio i skolan.

Men! Här ska vi inte hänga läpp. Det kommer bli annorlunda än först tänk, det kommer det. Men vi kommer samla ihop en liten, men stark, grupp som från Mittuniversitetets radiostudio kommer hålla igång sändningen i 24 timmar. Vi kommer få in röster via länk, vi kommer ha utmaningar, vi kommer ha härliga auktioner, och viktigast av allt: vi kommer samla in pengar till Musikhjälpen 2020! 

Den 15 december drar vi igång, så håll alla ögon och öron öppna – för vi kommer märkas av!

Efter en omröstning här på instagram kommer låten från Gunnars musikutmaningen heta ”Med minsta marginal”. Den går att lyssna på Spotify och ITunes.

Tack igen till Hannah Bergvall, Emelie Ytterström och Adde Segersköld för att ni ställde upp och sjöng. Och självklart till er lyssnare för alla tips.

När låten nu är färdig – har du lyssnat på den? Vad tyckte du?

LYSSNA HÄR

Här är årets stora evenemang för Radiosvallet – tillsammans med alla studenter på Mittuniversitetet. I år kommer Radiosvallet engagera sig i Musikhjälpen. Och vi slår på stort!

I samarbete med Diös fastigheter, Sundsvalls Kommun och Studentkåren i Sundsvall kommer vi ha vår egna ”Bur” på Storgatan inne i Stenstan. Där kommer vi sända i minst 24 timmar – och samla in pengar till välgörande ändamål.

Vill du hjälpa till och samla in pengar till Musikhjälpen?

På torsdag kommer vi ha ett digitalt informationsmöte för alla intresserade studenter på Miun. Är du intresserad av att sända radio eller hjälpa till på något annat sätt är du varmt välkommen att lyssna på torsdag.

Detta är Mittuniversitetets studenter för Musikhjälpen. Hjälp oss slå vårt mål på 50 000 insamlade kronor.

Vi välkomnar vår senaste rekrytering!

Namn: Ida Norin
Ålder: 27 år
Från: Timrå
Titel: Idékläckare

Ida kallas in på sluttampen av året för hjälpa oss med lite extra arbete på slutet av terminen. Ida har stor erfarenhet av att jobba på Sveriges Radio och kommer att bidra med många bra idéer och nya perspektiv till arbetsgruppen. Vi är superglada att hon är med oss.

Varför ska man vara med i studentradion?
– Ett ypperligt tillfälle att utveckla sina radioskills! Passa på att göra bort dig och ha fel, då lär man sig! Och man har det skitkul på vägen, säger hon.

Ida Norin blir Radiosvallets nya idékläckare.

Nu är den här! Gunnars musikutmaning har ett färdigt resultat; Tentalåten. Under tre veckor gjorde vår alldeles egna musikproducent Gunnar Orvegård en låt baserad på våra lyssnares tips. Tack för all hjälp!

Sång: Emelie Ytterström, Hannah Bergvall och Andreas Segersköld.
Text och musik: Gunnar Orvegård.