Vad är Radiosvallet?

Egentligen skulle det pluggas inför en tenta. Jag och Adam hade skolböcker och föreläsningsanteckningar framför oss. Istället kom en fråga om något helt annat.

“Vore det inte kul att starta upp studentradio?”. Det lät ju helt klart som en bra idé som Adam kom med, och jag hakade på direkt.

Några timmar senare satt vi på en lärares kontor och pitchade idéen för honom. “Äntligen!” utbrast han. Vi hade hans stöd direkt. Och sedan fortsatte det.

Jag och Adam började kontakta de andra journaliststudenterna på skolan för att se om någon annan var intresserad. Inte långt efter det hade vi en arbetsgrupp och tre olika redaktioner. Nöje, sport och vad vi kallar MIUN-nytt.

Lokal känsla har sedan start varit målet. Vi bevakar de lokala idrottsevenemangen, det lokala nöjeslivet, och självklart det som händer på skolan. Men radio ska inte bara vara prat. Därför har vi satsat stenhårt på de mindre etablerade banden som kan anses vara lokalband i sina hemstäder. Vi vill inte bara väcka liv i Sundsvalls musikliv, utan även andra städers nöjesliv runt om i världen. Kan vi hjälpa osignade band att höras gör vi det med glädje.

Nu återstår bara att börja sända. Klockan 10.00 den 7 mars 2020 skriver vi historia. Nåja, historia för oss i alla fall. Då premiärsänds Radiosvallet. Alla möten är avklarade, alla samtal är ringda, alla låtar ligger i rätt ordning. Vi har suveräna journaliststudenter som ska ta sig an viktiga, stora, små och roliga ämnen.

Tillsammans är vi ett starkt team. Tillsammans med våra lyssnare blir vi en viktig del i Sundsvall. 10.00 trycker vi igång.

Vi hörs då!

Markus Lundqvist
Ansvarig utgivare och medgrundare till Radiosvallet